Meginjollen er en moderne dansk smakkejolle i familie med traditionelle fiskerbåde og vikingernes skibe. Meginhufer, kaldte de gamle bådebyggere de kantstillede bundplanker, som gav deres skibe en særlig styrke. Vores jolle har samme bundform, og det viser sig, at kanalerne i bunden giver større fart og roligere bevægelser.
Meginjollen har sprydstagsrig som de gamle fiskerjoller. En let og lav træmast og stage, samt storsejl og fok med lavt sejlcenter, er god og praktisk at sejle med og nem at rigge. Langkølen af træ, er ca. 3"- 4" høj og giver i forbindelse med meginhuferkanterne god balance og kursstabilitet. Meginjollen er monteret med 300 l. lufttanke og 100 kg blyballast. Meginjollens konstruktion og sikkerhed er afprøvet og godkendt af IMCI. Meginjollen er let at vedligeholde: Skroget er af glasfiber og indvendig er jollen beklædt med let og lunt pudset lærketræ. Sejlene er af dacron som ikke bliver fugtig eller jordslået. Meginjollen kræver ingen havneplads - du kan let sætte den ud fra stranden ved hjælp af ruller eller jollevogn. Meginjollen er så rummelig og bekvem at hele familien kan være med. Men samtidig også så ukompliceret at man kan sejle den alene. Den har kun 10 m2 sejl, men sejler hurtigere og bedre end de fleste. Der behøver ikke at sidde en hel flok ude på rælingen når det blæser - man kan sejle den en eller to mand siddende nede i jollen. Det er en udfordring at sejle Meginjolle - det er noget man selv skal finde ud af, for der er ingen tekniske fiksfakserier eller lignende. Sejlene skal sættes rigtigt og faconen justeres ved at stramme eller slække fald og hal. Jollen trimmes efter forholdene for- eller agterover ved at placere vægten rigtigt. Det lærer man bedst sammen med andre Meginsejlere til stævner. På grund af meginkanalerne og den lave langkøl bevæger Meginjollen sig roligt og hurtigt på vandet. På kryds under snævre og besværlige forhold kan man have gavn af en sænkekøl. Ved kapsejladser må sænkekølen dog ikke bruges.
Meginjollen kan fås i 2 versioner, enten som selvbyggerjolle med komplet originalt udstyr, men uden træværk, eller som en færdig apteret sejlklar jolle.

Se iøvrig

 

Konstruktør Megin

og

Meginclub Danmark

Her sejler jeg i en af de første meginjoller (nr. 3), som ejes af Grejsdals Meginclub og som man kan se er der fin plads til 6 spejderbørn

 

Megin som kulisse til Skibet Revyen 2013

Meginjolle